Tuesday, December 20, 2016

Xiaomi Redmi Note 3, Jadi Pilihan

Xiaomi tak asing lagi bagi rakyat Malaysia.. Dengan pelbagai spesifikasi dan jenis dikeluarkan. Apa yang saya tahu, Redmi Note 3 antara yang menjadi pilihan ramai sekarang ni.. Saya telah memilih Xiaomi Redmi Note 3 bagi menggantikan Asus Zenfone 2 ZE550ML yang setahun lebih berkhidmat dengan isteri.. Jualan hebat sekarang kat mana lagi kalau bukan di LAZADA


Dah kerap sangat beli barang apa-apa je pakai LAZADA.. sebab diyakini.. Sebelum ni dah beli Asus Zenfone Max pun di LAZADA juga.. Memuaskan kalau membeli online di LAZADA, sebab kita dapat tahu yang mana Original Malaysia ataupun Import Set..

Balik pada Xiaomi Redmi Note 3, kenapa saya tertarik dengan gadget ni, disebabkan kamera belakangnya 16megapixel, dan kamera hadapan 5megapixel.. Dah mantap dah ni.. Memang jelas dan terang gambar yang diambil...


apa macam.. hehehe.. Haziq jadi model pula.. hehe..




Bukan tu saja, ianya menggunakan Snapdragon 650 weii.. Ram 3GB, dan memori dalaman tersedia 32GB.. So kalau 'gamers' memang ngam la kalau guna gadget ni.. Dan yang penting bateri dia tersedia 4000mah.. Dapatlah bertahan dari yang sebelum ni.. saya beli pada nilai RM700 lebih di Lazada.. kalau ada code voucher, lagi murah boleh dapat.. janji set Original Mi Malaysia...

Kita tengok selepas ni performance dia macam mana.. Aishhh kita pun nak gadget baru juga...

Share:

6 comments:

Pakej Umrah said...

Murahnya barang kat Lazada ni. Boleh usya ni nanti

CIK TOM said...

mcm best jgk je..ciktom pn rs nk tkr hp baru..nanti blh review lg lepas gn sebulan..

E'in said...

mcm best je.. harga okay tak?

Putera Helmei said...

harga saya dapat murah.. blh check di Lazada.. link yang saya sertakan.. tolak pula code diskaun bulan ni..

Mama Kembar 3 said...

I pun guna phone Xiaomi ni gak, beli kat Lazada gak

Putera Helmei said...

xiaomi memang terbaik kan.. laju pun ya juga.. setakat sekarang memang berpuas hati..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com