Tuesday, March 14, 2017

Management & Science University (MSU) Online Application

MSU began as a university college (KUTPM) in 2001. After a full university status was conferred in October 2007, the university adopted a new name - Management and Science University (MSU). MSU is well-positioned to be one of the leading universities in the country providing industry relevant diploma, bachelor degree and postgraduate courses and research disciplines with 98% graduate got a job after finishing their studies.

FOR MSU WEBSITE PLEASE CLICK PICTURE ABOVE

Management & Science University(MSU)
last intake September 2017
MSU September intake
4 September 2017

Foundation Programmes:
Foundation in Information Technology & Engineering
Foundation (Science/Biology/Health Science)
Foundation in Business
Foundation in Law
Foundation in Visual Arts
Foundation in TESL
  
MBBS Programme
Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery

Bachelor Programmes:
Bachelor in Culinary Arts (BCA)
Bachelor in Early Childhood Education (BECE)
Bachelor in Event Management (BEM)

Bachelor in Hospitality & Tourism Management (BHTM)
Bachelor in Accounting (BIA)
Bachelor in International Business (BIB)

Bachelor in Counseling and Guidance (BCG)
Bachelor in Education (TESL)
Bachelor in Fashion Desion
Bachelor in Graphic Design (BGD)
Bachelor in Creative Multimedia (BCM)
Bachelor in Computer Science (BCS)
Bachelor in Biomedical Science (BBM)
Bachelor in Pharmacy (BPH)
Bachelor in Medical Science (BMS)
Bachelor in Nutrition (BNT)
Bachelor in Human Capital Management (BHTM) 
Bachelor of Optometry (BOP)
Bachelor in Retail Management (BRM)
Bachelor in Forensic Science (BFS)

Diploma Programmes:
Diploma in Management (DIM)
Diploma in Human Capital Management (DHCM) 
Diploma in Counseling & Guidance (DCG)
Diploma in Event Management (DEM)
Diploma in Retail Management (DRM)
Diploma in Investment Management (DIVM)
Diploma in Fashion Design (DFD)
Diploma in Business Computing (DBC)
Diploma in Computer Engineering (DCE)
Diploma in Aircraft Maintenance (DAM)
Diploma in Mechanical Engineering (DME)
Diploma in Electrical &Electronic Engineering (DEE)
Diploma in Medical Assistant (DMA)
Diploma in Occupational Safety and Health (DOSH)
Diploma in Pharmacy (DPH)
Diploma in Medical Science (DMS)
Diploma in Medical Laboratory Technology (DMLT)
Diploma in E-Commerce (DEC)
Diploma in Islamic Banking (DIB)
Diploma in Takaful (DIT)
Diploma in Accounting (DIA)
Diploma in Early Childhood Education (DECE)
Diploma in TESL (DTESL)
Diploma in Counseling and Guidance (DCG)
Diploma in Hospitality & Tourism Management (DHTM)
Diploma in Culinary Art (DCA)
Diploma in Event Management (DEM)
Diploma in Information & Technology (DIT) 
Diploma in Graphic Design (DGD)
Diploma in Multimedia (DMM)


Entry Requirement:
Bachelor Programmes - STPM / Diploma / Foundation
Diploma Programmes - Min 3 credit SPM, and
min pass in subject Bahasa Melayu & Sejarah

Contact : Mr. Zul Helmei (MSU Academic Counselor) :
03-55216591 (Call at office hour Monday - Friday)
03-55216993 during office hour
011-32296965 (only sms/whatsapp be allowed) please do respect my offday if late reply of ur message at offday or holiday... or
Email your question to: muhd_zulhelmi@msu.edu.my
(please include your name and phone number in email) or
private message Facebook at HERE

*For enquiry, please do sent to me your FULL NAME, IC NO,
PHONE NO

*DISCLAIMER - ini bukan website rasmi MSU, blog saya hanya
memaparkan jurusan yang ada di MSU. Dan menyediakan 
kaedah bagaimana untuk proses permohonan.
*Competitor, ini bukan platform utk anda dapatkan info..
Please Do Research..




Management and Science University
Global University of Choice
Share:

47 comments:

nadleo junior said...

sy dapat result spm A+=Quran sunnah A=maths and sejarah A-=fizik and bm B+=syariah and bi B=addmath and kimia C+=bio and arab,,boleh x ambik medic or farmasi kat MSU??

Putera Helmei said...

boleh..

syah said...

salam,
Kelayakan untuk program2 kat bawah ni perlu spm math credit atau tidak?

1)Diploma in Business Computing
2)Diploma in Electrical & Electronic Engineering
3)Diploma in Information Technology
3)Diploma in Information Technology (Mobile & Wireless Technology)
4)Foundation in Information Technology & Engineering

Putera Helmei said...

kesemua ini memerlukan kredit dalam math..

Atikah Rohazni said...

na cek semakan permohonan kat mana

Wana Yusuf said...

Dip grafik designer perlu kredit dlm math tak?

Wana Yusuf said...

Dip grafik designer perlu kredit dlm math tak?

Putera Helmei said...

kesemua permohonan akan dipanggil oleh Kaunselor Akademik.. Samada lepas or x..

dlyla said...

Bila next intake untuk degree?

NAJWA AMIYRA said...

assalammualaikum , nak tanya kalau dapat intake june nie , bila tarikh pendaftaran untuk masuk ke msu ?
terima kasih ...

Afiqah Ahmed said...

Hi. Kalau DOSH dekat Msu banyak practical ke theory? Math kena credit ke? Internship di sediakan skali tak?

Putera Helmei said...

Minta hubungi sy di nombor yg tertera utk keterangan lanjut..

Zufefu said...

salam sir, bachelor in counselling & guidance takde untuk intake sept ni ke ? TQ.

Putera Helmei said...

ada.. blh pm seperti kaedah yg dinyatakan di atas..

Jennifer Freddy said...

bila tarikh untuk mendaftar september intake bachelor in comp. sciece?

Putera Helmei said...

tarikh mendftar pd 15/9.. utk detail blh beri info pd pm sy d fb or by fon

mr.Aiman said...

saya dapat result bm=B bi=E math=D sains=B+ pai=C+ sejarah=C+ automotif=A.. course apa yg boleh saya ambik?

nurcahaya kemaafan said...

Assalamualaikum. Untuk intake november 2014 berapa hb? Medic ada x?

Putera Helmei said...

plbagai jurusan yg blh diambil brgantung kpd minat masing2.. utk nov, blum ada lagi intake utk MBBS..

Rossa Rachel said...
This comment has been removed by the author.
Rossa Rachel said...

Hi sir, apakah kelayakan utk myambung pengajian ke diploma in accounting at MSU?

Putera Helmei said...

Hai.. blh call saya di talian 03-55216591 utk pertanyaan lanjut..

lola said...

Hi. Boleh daftar lg utk intake nov 2014? Boleh guna result spm 2013?

Putera Helmei said...

Blh tiada masalah, sila hubungi saya untuk permohonan...

Kana Kanages said...

To.do.Foundation in science for January intake our spm trial result is it

Haslinda Zainudin said...
This comment has been removed by the author.
Haslinda Zainudin said...

Saya da buat permohonan...macam mane kite nak thu kite dapat tawaran tu atau tak?

Putera Helmei said...

blh call saya 03-55216591 utk prtanyaan status..

Admin Kbey said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

fareez haiqal said...

Salam, kalau result spm saya semua lulus tiada credit boleh ke mohon msu?

MiYa Amira said...

salam, intake 2015 bila ye?

Putera Helmei said...

Tiada kredit, tidak blh apply apa2 jurusan buat ketika ini.. utk Miya, posting sy di atas juga adlh utk March 2015..

nurcahaya kemaafan said...

Assalamualaikum... Gud luck untuk adik2 lepasan spm yang baru nak apply for foundation /matrics.. Saya dapat panggilan interview from msu for mbbs course last week.. But terpaksa tolak sebab xde duit nak tampung yuran pengajian (at least must have around rm20k)..even ada bantuan ptptn n mara.. Sedih but saya tau ada peluang lagi In Shaa Allah.. Tahniah n good luck sekali lagi untuk adik2.. :)

Anis Smurfete said...

nak tanya macam mana nak mohon diploma farmasi,medical assisstant dan medical imaging

Putera Helmei said...

utk Nurcahaya Kemaafan, itu mmg kbiasaan bg pemohon MBBS, byrn yg awak maksudkan adalah mungkin yuran pngajian semester pertama RM15,000 utk MBBS trsbut.. dan utk pengetahuan bg yuran semester lain, MARA menaja penuh Yuran pengajian berserta elaun bulanan... dan MSU antara penyedia MBBS yg yurannya terendah berbanding IPTS lain. utk ANis Smurfete nk apply minta wassap sy detail awak.

iyla adila said...
This comment has been removed by the author.
reetha rellshaz said...

Saya dapat bm (A) bI (A) Dan lima credits. Tetapi mathematics saya E. Boleh tak saya apply foundation in law?

nurcahaya kemaafan said...

Assalamualaikum. Saya tahu berkaitan hal tersebut. Sebab tu saya terpaksa tolak dulu sebab saya nak kumpul duit dulu. Mungkin ada rezeki di hari lain. In Shaa Allah. Terima kasih :)

dirikuh bukan hakuh said...

salam....
kenapa bila saya check admission, tiada pla link utk mbbs programme..adakah intake tahun ini utk this course dibekukan?

Putera Helmei said...

WSLM.. mungkin berlaku sedikit error or teknikal.. MBBS ada intake setiap tahun, n pelajar kena hadiri sesi interview terlebih dahulu selepas kami menerima dokumen dari pelajar..

Xheryna Syahru said...

salam...i wanna ask what subject did MSU cover for Diploma In Electrical Electronic Course?..it shows the syllabus i will have to take there in 2 and a half year...but it doesn't show the subject covered...can i have some info about it??..tq in advance

Putera Helmei said...

please call 03-55216591 to get more information. TQ

Marliza Raziab @ Jaja said...

Boleh minta num fon tak..sbb nak tanya oasal Dioloma TESL tuk anak...

Putera Helmei said...

@Marliza Raziab @ Jaja nombor fon sudah tersedia dalam post ini Puan.. 011-32296965

Dermawati Ramli said...

Bila lagi ye intake untuk msu?

nisaa fashihah said...

kalau sy dari asasi komunikasi..
bolwh ambil ijazah apa ya??

My Sweet Honey said...

Brpkah cost pengajian dan asrama utk kursus dip occ,safety n health

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com