Sunday, February 21, 2016

Bercuti ke Gold Coast Morib International Resort

Sekarang ni, nak bercuti ke mana jer semestinya kena ada perancangan yang lebih awal. Tambah-tambah yg melibatkan perancangan yg berunsurkan wang ringgit. Iyela kan, sejak ada GST ni, semua benda jadi mahal, Tetiba teringat nak bawa si bujang bermain air di water park mana-mana yg bagus serta murah,.. So dari awal saya teringin nak bawa si bujang ke Gold Coast Morib International Resort..

  Gold Coast Morib International Resort
view ni diambil dari bilik saya yg facing water park

Pergi ke Gold Coast Morib ni pun setelah membaca review dari pasangan blogger popular Ujang dan Yana yang menyatakan banyak benda yang perlu diimprove.. hmm.. dengan berbekalkan booking dari Myimart yg ada wat sale untuk Gold Coast Morib International Resort.. pergi lah kami 3 org ke situ dengan pakej 2 hari 1 malam berharga RM145.00 (Studio Suite room ada jaquzi + 2 breakfast + 2 flying fox + 2 high rope + beberapa diskaun termasuk KTV Karaoke).. 

Setibanya di sana, kami disambut oleh receptionist yg berbudi bahasa.. bagus feedback ketika berdepan diaorg ni.. kata dalam hati.. tak sabar menuju ke bilik yang mana saya diberi bilik katil king size serta balkoni berdepan dengan water park.. 

Haziq dah mula test, betul ke receptionist lambat pick-up call..
yes true.. saya cuba call ke Receptionist haram tidak berjawab... 
just nak buat pertanyaan mengenai safety box dalam bilik...

yeay ada jaquzi.. tapi hmm slow gila nak menunggu air penuh... 
serta satu suis blower je yg berfungsi...nak suruh saya report 
receptionist dalam call 3 or 4 kali tak berjwb? jenuh.. tunggu je la...

 okeh yang ni berfungsi okey....
  
 aduii letih dah bagi jer Haziq uruskan.. hehehe...

kemasan diruang tv.. habis kami letak beg semua la.. hehehe... 

Setelah meletakkan semua brg, kami bertiga pun menuju ke water park.. tapi tiada gambar, barang-barang tinggal habis dalam bilik.. lagipula sapa nak ambil gambar kami kan.. waktu kami bermandi manda di water park, petang hari pertama, dan pagi hari keduanya.. puas Haziq dapat bermandi manda kat water park..itu motif utamanya.. hehee... hari kedua sampai dia tertido la sebab letih main air...

breakfast disediakan agak menarik dengan pilihan yg ada..

dalam ketidak puasan hati dari segi customer service di pihak front office terutamanya pick-up call dari receptionist, nak kata ramai or peak season, bukan.. hmm tah la.. tapi kami berpuas hati dengan kami sendiri sebab dapat bermandi-manda di water park dengan anak.. masa terluang diisi dengan anak.. dan ini bukan kali pertama saya pergi ke Gold Coast Morib, pertama kali sebelum ini pergi dengan saya sekeluarga selepas saya baru bertunang pada hujung tahun 2012 yang lalu..

Bagi yang nak tahu harga menginap di Gold Coast Morib International Resort, boleh jer rujuk MyImart, Groupon, ataupun mana-mana website online yang lain..
Share:

15 comments:

Lisa Nurulain said...

Menarik..hehe boleh pi sana nti.. tapi tk tau bila

Pak Det said...

bestnya dpt bercuti... tempat pun menarik..


Post Terkini Pak Det : Dividen KWSP Turun dari 6.75 Peratus kepada 6.40 Peratus pada Tahun 2015

Zayani Zulkiffli said...

Haritu pun saya bercuti kat sini jugak. Harga memang not bad, tapi servis memang slow.

Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

Bro Framestone said...

Rasanya pernah beli 2 voucher ke sini. Tapi akhirnya, tak pergi jugak he...23x

ok, Bye....

Putera Helmei said...

Lisa: Blh la gi sana untuk main2 air seronok la.. hehe..
Pak Det : Saja gi bercuti spent time dgn anak..
Zayani : setuju.. servis alahai.. kesian.. lg top diaorg klu servis pun tiptop...
Bro : patut bro sedekah ja kat gua.. hahaha..

thanks yg sudi singgah n masuk komen..

Julia Johari said...

julia pernah dtg sini...time bukan peak season gak...semua okey best je....seronok kan

Uncle Zuan said...

lagi banyak yang bagi review, lagi banyak improvement yang mereka boleh buat. terbaik :D

Putera Helmei said...

@Julia Johari sebenarnya memang best kan ke sini.. enjoy water park..

Putera Helmei said...

@Uncle Zuan yup betul tu.. utk mereka improve supaya jd lbh baik.. thats why ini bukan kali pertama kai saya ke situ..

Anil Wanina said...

fuhh.. lama gile tak pegi gold coast ni..

Putera Helmei said...

@Anil Wanina dah lama xpergi blh cuba lagi.. hehehe...

CIK TOM said...

wah seronok pergi bercuti dengan family..nampak muka anak2 pun happy :)

Kira Sakura said...

Teringin gak nak pegi sini. Tgk water park dia besar. Nanti sesekali nk try jugak la merasa. Bab call pick up tu kalau ada form dekat kaunter boleh isi kan

Putera Helmei said...

@CIK TOM CIK TOM.. muka anak je la.. hehehe.. belum anak-anak lagi.. hehe

Putera Helmei said...

@Kira Sakura masa p tu kan.. tak da form untuk diisi.. hohoho... maka kami bertiga berhuhuhu jer la.. blh la gi nanti kan hampa dah jadi berempat nanti.. hehehe..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com