Sunday, August 21, 2016

Harga Tiket Terkini Zoo Negara

Seingat saya la, campur yg terbaru ni, baru 2 kali saya buat kunjungan ke Zoo Negara.. Sebelum ini saya pernah pergi ke Zoo Negara, tapi tiket sebagai Volunteer Zoo Negara.. teringat dulu, kena bersih kandang landak la.. harimau la.. perhhh... mencabar.. begini rupanya tugas-tugas penjaga Zoo Negara, selain memberi makan kepada haiwan-haiwan yang ada di situ.. Itu zaman 2010 dulu la... So yg latest ni, saya pergi atas sebab nak bawa anak kenal-kenal dengan binatang yang ada.. ada yg sedia duk dalam sangkar, dalam kandang dan dalam bilik berhawa dingin pun ada yakni.. Panda.. hehehe..

yeahhh.. selamat datang ke Zoo Negara, Malaysia

Kalau hampa perasan kan, dulu yakni tahun lepas & sebelumnya, tiket nak masuk Zoo Negara memang mahal, tak termasuk Giant Panda lagi.. kalau termasuk Giant Panda, mau cecah RM54 untuk orang dewasa..

ni Harga Tiket Masuk Zoo Negara untuk tahun 2015 & sebelumnya

Mau fikir dua tiga kali juga kan kalau harga mcm tu.. so bermula tahun 2016, Zoo Negara memperkenalkan harga baru tiket masuk Zoo Negara, dengan harga yang kompetitif & lebih menarik perhatian pengunjung..

ni harga tiket terbaru Zoo Negara, RM44 sahaja termasuk Giant Panda... 

Perlu diingat, untuk Giant Panda last boleh masuk jam 4.30petang.. dan operasi Zoo Negara tutup jam 5.30petang, dan ianya dibuka setiap hari untuk kunjungan.. Masa saya pergi hujung minggu ni, sempat juga saya tengok Animal Show.. 

Tengok Singa Laut beraksi.. memang mencuit hati...

lepas dari tengok pertunjukkan haiwan, 
terus kami laju2 menuju ke tempat panda..
kang tutup pula.. rugi.. hehehe...

tengok mak & anak panda beraksi.. hehe.. 

Sang Buaya tengah berehat atau menunggu mangsa.. 

Harimau Bintang ni macam mengandung tak silap..

udah 2 jam wei... balik la.. tunggu lagi.. kaki dah ketaq ni...

Pelbagai lagi jenis haiwan sama ada jinak ataupun liar tak sempat saya nak ambil gambar, terkejar-kejar dengan masa.. kang tutup pula Zoo Negara ni.. Hampa nak tau apa lagi binatang yang ada di Zoo Negara, so terjah je la Zoo Negara, Malaysia.. tunjuk la ke anak cucu kita.. nanti depa dah besaq, entah ada atau tidak binatang-binatang tu.. 

Apa yang hanpa perlu sedia bila berkunjung ke Zoo Negara:
- sediakan air mnieral yang cukup, jalan jauh + panas..
- sediakan payung (sebab panas + hujan)
- bawa la makanan untuk alas perut sambil jalan-jalan dalam Zoo tu..
- kalau boleh yang ada anak kecil, bawa stroller.. larat ka nak dukung nanti.. hehe..




Sumber :


Share:

2 comments:

tomatokering said...

Boleh tahan jugak harga sekarang. 😂😂😂😂

Putera Helmei said...

@tomatokering Yup.. yang harga sekarang pun blh tahan juga.. kalau sorang dua ok lagi.. mau ber orang-orang.. hehehe..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com