Tuesday, January 3, 2017

Xiaomi Mi Max, berbaloikah Anda Beli...?

Selepas kehadiran Xiaomi Redmi Note 3 Pro, kini aku tambah koleksi Xiaomi dengan kemunculan Xiaomi Mi Max.. Selamat tinggal Zenfone selepas setahun berkhidmat..


Kena la dengan moto dia.. Mi Max is The New Big. Memang besar weii.. hahaha.. tak sangka la pula sebesar ni.. 6.44inci..  kalau tak, nak ambil Xiaomi Redmi Pro.. tapi bateri 4000mAh jer.. So aku pun decide ambil Mi Max yg berkuasakan bateri 4850mAh...

Aku ambil spesifikasi yang 3GB ram & 32GB memory storan dalaman. Dengan kuasa Snapdragon 650 memang laju la handfon ni.. yang penting, GPS signal dia lock dan tidak lost.. isu GPS signal lost pada handfon lama aku Zenfone Max.. rasanya ramai pengguna Zenfone alami masalah yang sama.. tapi tiada solusi dari pihak Asus..

Kamera hadapan menggunakan 5 megapixel dan kamera belakang 16 megapixel.. memberi paduan gambar yang cukup jelas.. main manual jer.. confirm cair bila tengok..



Menarik kan hasil gambar yang diambil.. baru nak belajar wei.. hehe...

Tapi bagi yang menggunakan 2 sim + memorycard, aku tak sarankan ambil spesifikasi ni.. sebab gadget ni bila dah pakai 2 sim, memorycard tak boleh letak.. so ambil la yang memory built in lebih sikit kan.. gadget ni aku berjaya sunting di Gemfive.. beli set Mi Malaysia.. nanti apa-apa jadi refer mana2 centre ja.. so far so good Xiaomi Mi Max ni.. Mi Max Original Mi Malaysia boleh dibeli dari harga RM850 hingga RM1300. Bergantung kepada spesifikasi nya.. Kalau Mi Max Original Import atau AP, boleh dibeli dari harga RM650 hingga RM900. Ataupun korang klik je link di bawah ni...



Share:

8 comments:

Amanda Suria said...

Wow...SA mmg suka rangkaian Mi Note..sbb mmg guna..gambar pun sangat2 cantik ala2 pro..mi max ni mengancam gak..rega berapa ye..x nampak rega plak...

Putera Helmei said...

alamak SA.. lupa pula letak harga.. TQ ingatkan.. hehe.. dah update harga..

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je,
skg dok pakai redmi note 2.. huhu. bru setahun pakai

Putera Helmei said...

hehe.. dah boleh tukar tu.. Xiaomi makin hebat dah sekarang..

Jueliza Jamani said...

perghh menarik la.. terus rasa nak rembat sebijik yang ni.. camera belakang 16mp ok sangat untuk snap gambar apa2.. tp kalo beli kat lazada betul2 ori malaysia ker.. huwaa takuttt

Putera Helmei said...

Haa bab ori tu.. kena tengok do full descriptionnya.. Local Manufacturer Waranty = warranty Ori Mi Malaysia... Kalau tulis Local Supplier Waranty = set AP @ ori import...

y i e n said...

masih setia dgn sony, hehehe~

Putera Helmei said...

Sony memang terbaik.. camera dia pun tiada tandingan..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com