Wednesday, April 27, 2011

10 Ciri Lelaki Malas

Lelaki lagi yg terkena.. ish.. ish.. ish..
sebelum ni lelaki dikatakn kbnykannya anak emak..
boleh di lihat kat SINI
xpela.. Putera kan lelaki.. tu bnyk cerita sal lelaki..
sebelum tu.. betul ka lelaki ni kebanyakannya malas?

perempuan tak malas ker... ooppss.. 
Entri kali ni utk ingtkn Putera dan kaum adam 
yg ada ni supaya kita jgn sentiasa dalam keadaan malas.


1. Tidak cuci pakaian - betul ka korg x cuci ni..
Putera rasa xda yg x di cuci, tapi maybe 
dikumpul shingga bnyk baru basuh or hntr dobi.
Tapi dr segi pengalaman Putera d UiTM dulu
Putera akn cepat2 basuh lpas Putera mandi..
Putera xsuka kumpul2, akn timbul bau semcm jer.

2. Mengemas rumah - blh ker korg duk rmh selerak?
Pleasa la.. tak selesa duk la jwbnya.. 
yg heran, klu nmpk sampah, tgk jer.. 
Tapi, ada pengalaman Putera wat assignment
d rmh rakan sekelas perempuan.. ramai2 wokeh.
selerak juga.. Malu Putera bila masuk..

3. Menggosok baju - yg ni Putera xtau la..
ada ke yg still mcm ni.. aduh xsmart ahh cmni.
come on la guys... kasi hensem ckit n smart..
tapi kalau nk p pasar mlm pun 
nak gosok baju juga, alamatnya ikan pun melompat.

 4. Bercukur - yer la kn.. klu dh bersimpul tu
tak kan tak reti2 lagi nk cukur.. wat malu je..
kalau nk simpan, kasi trim cantik2.. macho gitu.

5. Tidak mencuci pinggan - cukup pantang bagi Putera
sudah makan tak reti2 nak basuh... 
bukan apa, kita yg mkn, kita la yg basuh..
lagi bagus, tolong basuh yg lain sama..
dlm hati "bnyk cantik aku basuhkn smua"..

6. Rambut kusut - ni pattern or apa erk..
kekadang rambut yg kusut tu dibuat cantik juga.
tapi yg kusut sstgh ni xda buh krim rambut..
org kedah kata nmpk cering ja.. hahahaha..

7. Malas p kuliah or kerja - haha.. xtau la..
kekadang Putera pun rasa cmtu juga..
bila time nk p keja ja, rasa cm mls sgt..
tapi bla dh masuk kerja, rajin tau wat kerja,.
hahaha.. maybe kna ada pemangkin kot 
d tmpt kerja, baru la x malas nk p krja or kuliah.

8. Mencuci kenderaan - klu kereta or moto 
korang comot, korang xkisah ker?  not me ok..
tayar tu dh tak nmpk warna hitam, xkn xnk basuh kot.
nak tau personaliti seseorg tu dr segi kbrsihan
tgk la kat kereta or moto dia cmna.. tul x..

9. Bangun awal pagi - rasanya ni bukan utk lelaki ja..
lelaki n perempuan skali kbnyknnya skang mls bgun pgi
btul tak kawan2... baek ngaku cepat.. hahahaha..
oleh itu, elak2 yer pas ni dr bgun lewat..
bukan ape korg, kurg rezeki kita nnt..
pagi2 la rezeki mencurah2..

10. Membaca - ini memang trbukti la...
lelaki mmg kurg minat dr segi membaca..
lelaki lbh minat dr segi perbuatan fizikal
yg lbh mncabar bg diaorg... 
contohnya bila tiba musim peperiksaan
time nak periksa la baru nak kelam kabut kn.

Sumber Berita Harian.

So dengan tersebarnya sifat kemalasan ni..
sama2 la peringat diri sendiri serta pasangan 
supaya jgn la jd malas.. baru la personaliti mantap..
minda yg sihat dtg dari persekitaran yg berkualiti.
Share:

5 comments:

yatie Awang said...

bagus untuk bacaan lelaki ni, tp kalau bab yg malas cuci kenderaan, muskil sikit, sbb lelaki ni kalau dgn kenderaan biasanya mcm gf dgn bf je kan, ini betuk2 malas ni hahah
jom baca n3 tentang cinta lelaki lebih hebat

Putera Helmei said...

tul tu kenderaan mcm bf gf, tp dr segi aksesori la.. or bila baru beli ke kereta tu.. dh lama ckit, jd cm malas je.. hehehe

CIK TOM said...

hahaha....bukan lelaki je..perempuan pun ada pemalas..hee :))

Ct Arina said...

paling x suke laki yg bau baju x basuh! ishh selekeh

Putera Helmei said...

haha.. klu perempuan pemalas ni dh start nmpk dh zaman ni..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com