Sunday, February 27, 2011

Haiya.. Lama tak Update..

hye.. kawan-kawan semua.. Rindunya kat korang semua coz x blogwalking..
kalau yang perasan tu mesti tau yang Putera Helmei dh beberapa hari tak bw.
beberapa hari lepas Putera Helmei p KL.. biasa la jln2 hilang boring..
Perjalanan pergi dan balik ngan train tau.. best ke naik train??? 
yang best nya xda traffic jem.. xlaju.. lbh selamat berbanding bas..
walaupun mengambil masa yg agak lama perjalanan SP-KL-SP..
tapi Putera Helmei Berpuas hati dgn kualiti KTMB skarang...
cuma toilet tu.. rasa mual la bila masuk.. aduh.. 
sikap penggunannya la.. xcuci btul2.. geli i.. plez la people... 
bermacam perangai dpt lihat bla naik train antara bandar nie..
ada yang pot pet pot pet sampai ke hbis stesen la..
bunyi anak kecil yang menangis / lapar / nak tido / nak tukar lampin...
waduh gawat bla train.. macam2 bunyi ada...
tapi.. korang nak tau, even dalam weekday, ramai juga penumpang..
ni menunjukkan ramai yg masih memilih KTMB even xselaju BUS LAJU..
pengalaman di KL SENTRAL.. bertemu dgn tourist dari China..
haiya.. lu datang and speak baek punya... wa xlak faham oo...
rasanya dia nk pinjam charger kot.. Putera Helmei pun ckp la.. 
"me yow"... plug dh xcukup masuk.. nasib bek dia belah pastu...
kalau x.. xtau nak susun ayat apa tah...
bila terfikir time tu.. pentingnya dpt fahami bahasa mandarin..
ianya umpama satu advantage kpd kita skang klu tahu bahasa mandarin..
Putera Helmei tahu la ckit2 coz pnah belajar di Tadika China.. 
kita kan 1 Malaysia... tahu ckit pun jd la daripada xtahu langsung kan..
tapi kna ingat tau.. even bermacam bahasa kita bljr jgn lupa bhs kebanggaan kita..
"Bahasa Jiwa  Bangsa"
( Putera Helmei dah belajar bahasa Mandarin n France, korang lak?)
Share:

1 comments:

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

putera.. ika nak tanya,, ape alexa toolbar tu?cm ne nak download benda tu?? bple terangkan kat ika tak?

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com