Saturday, August 6, 2016

Format Laptop Murah, Khidmat Terbaik

Laptop yang saya ada & sayang ni, berusia hampir 10 tahun.. mana tidaknya, ianya dibeli pada tahun 2007 yang lalu ketika melaporkan diri ke pusat pengajian tinggi, yakni di UiTM Shah Alam.. Akibat dari minat kepada benda IT ni, laptop ni boleh kata kerap juga diformat sepanjang pengajian.. walaupun tak ambil jurusan IT... hehehe... last format laptop secara sendiri pada tahun 2010.. menggunakan Windows XP, tapi interface saya gunakan Windows 7 Ultimate... gituuu.. hehehe... tapi akibat dari arus peredaran masa sekarang, Windows XP tak lagi mendapat tempat untuk sistem aplikasi baru.. So semalam, saya nekad, untuk format laptop Acer Aspire 4315 ni.. tapi bukan format sendiri, cari la dalam facebook.. hahaha.. tak buat dah sendiri, tak ingat dah step-step semua tu...

survey punya survey jumpa la satu page... dan ini name card-nya.. 

Okeh, hampa boleh tengok detail, bukan setakat format ja mampu buat, kerosakan hadrware, motherboard ka, software problem ka, boleh rujuk dengannya... ni facebook page yang diuruskan oleh Encik Saiful Nizam, https://www.facebook.com/FormatLaptop/ di dalam page tersebut juga, dia ada sharing beberapa info berguna berkaitan komputer serta software.. Encik Saiful Nizam ni tinggal di Presint 11, Putrajaya.. Khidmat yang beliau tawarkan, bukan di Putrajaya ja.. sekitar yang sama waktu dengannya.. hehe.. termasuklah kawasan rumah saya yakni di Equine Park, Seri Kembangan, Perkhidmatan terbaiknya, dia datang ambil laptop, sesudah siap, dia akan hantar semula kepada kita.. So tak perlu la kita yang nak mengadap jem bagai untuk ke kedai komputer.. 

ni spesifikasi laptop saya.. Intel Celeron weii.. hahaha..

Pakej format yang ditawarkan oleh Encik Saiful Nizam, bernilai RM50.00 sahaja.. Format laptop murah dah tu.. Antara yang dilengkapkan pada laptop saya, Windows 7, Microsoft Office 2013, serta beberapa aplikasi yang lain.. berbaloi kan.. Dengan RM50.00 boleh dapat semua tu serta dengan servis ambil dan hantar.. ya la, kalau buat sendiri dah untung kan.. tapi bila nak buat tu, tak study habis lagi Windows 7 ni mcm mana nak install.. tu fikir lebih baik, kasi orang format je la.. settle.. 

bagi yang berminat untuk format laptop murah dan cepat.. boleh hubungi Encik Saiful Nizam:
Facebook Page : https://www.facebook.com/FormatLaptop/
Nombor telefon : +6019-5223453

yes dah siap.. beri hari khamis, jumaat dah dapat balik..
okey, dah boleh update blog dengan Windows baru.. hehehe.. 

Share:

4 comments:

Esse Resources said...

Bagus perkhidmatan en saiful tu, saya pernah guna perkhidmatan beliau

Saiful Nizam said...

Terima kasih tuan kerana menyokong dan berpuas hati dengan servis saya

Putera Helmei said...

@Esse Resources alhamdulillah dapat perkhidmatan terbaikk.. format laptop murah dan cepat..

Putera Helmei said...

@Saiful Nizam terbaik.. tak salah pilih lagi.. hehe.. cuma tak kesempatan nak perbetul monitor ja. pakai ja.. sekadar nak guna kadang2 ja..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com