Monday, February 10, 2014

Review The Villa Langkawi

Antara hotel yang menjadi pilihan saya pada awal tahun 2014
serta menjadi pilihan saya untuk honeymoon buat pertama kalinya
adalah The Villa Langkawi..Ianya terletak di jalan utama 
menuju Pantai Cenang serta Pantai Tengah..
dari hotel tersebut menuju Pantai Cenang
mengambil masa kurang 5 minit memandu kenderaan...
Hotel ini juga merupakan hotel yang masih baru
di Pulau Langkawi dan kemudahannya pun masih elok.
Bagi yang ingin merasai ketenangan di samping
pada kos sewaan yang sederhana, hotel ini 
adalah antara yang saya rasakan sesuai...
Di Langkawi saya mengambil perkhidmatan kereta sewa
berupa Nissan Almera pada kadar RM80 sehari..

KLIK SINI UTK KERETA SEWA LANGKAWI 

breakfast yg disediakan oleh pihak hotel sangat memuaskan..
yg penting ianya dh trmasuk dlm charge penginapan ya..
bagi yg nk senang mandi kolam, blh memilih bilik jenis
Premium Deluxe.. buka pintu bilik terus mengadap swimming pool...
kekurangan yg saya dapat kenal pasti pd hotel ini adalah
dari segi penyerap bunyi yg tiada pada bilik hotel
termasuk pada pintu bilik hotel... so kita akn jelas kedengaran
staf-staf hotel chit-chat serta bunyi org lalu lalang koridor...

KLIK PADA GAMBAR UTK KE WEBSITE THE VILLA LANGKAWI

GALLERY THE VILLA LANGKAWI







Detail room rate


atas ni merupakan promotional rate yg saya dapatkan

BOOKING THE VILLA LANGKAWI:



bergaya dengan kereta sewaan... hehehe....

jangan lupa beli dan pakai sunblock ya bile ke Langkawi

Tempat Menarik Di Langkawi..??? KLIK SINI


Share:

2 comments:

vitaminstreet said...

Baru reserved hotel ni nak pegi next weekend for 2 nights. Breakfast byk pilihan x?

Putera Helmei said...

mesti dah pergi kan.. so far pngalaman saya, nk kata bnyk tu xla bnyk, sbbnya ianya brgantung kpd brapa ramai Guest yg masuk, ketika saya pergi ada mknn tempatan + western.. mmg mkn semakannya.. heheh...

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com