Monday, May 2, 2011

Cinta Sampai Mati...

fuiyyooo.. memang cinta habis la tu..
korang pernah rasa cinta gila2 tak??
mesti berbunga ja dlm hati tu kan.. kan kan.
mestila kan kalau kta syg sgt kt si dia kan..
tapi perlu ke kita jadi gila sbb si dia???
sedangkan si dia berseronok di kala kita berduka..
kisah benar yg Putera akn sampaikan..
F (si lelaki) meluahkan perasaan kpd Putera
serta rakan2 sekerja Putera pd mlm semalam..
F ni nangis teresak2 mengalahkan perempuan..
coz ditinggalkn kekasih hatinya.. nangis sampai banjir..
katanya "aku dh xmo hidup dh cmni, rasa nk mati"
what..?? are u crazy??? memang dia kata dh gla..
tolong la... kamu tu masih muda ok, laki pula tu...
baru umur brapa ja, dah keja tetap ka belum??
keja pun xtetap lagi, nak bela anak dara org...
rasanya kalau ada ahli kluarga nya yg 'tinggalkn dia'
yakni meninggal dunia, bukan pinta, tapi qada qadar..
adakah si F akn menangis sampai teresak2 bgtu skali??
pesanan wat si F, itupun kalau dia buka blog ni la..
jangan la wat keja gila yg anda rancangkan...
memang kamu berpuas hati, tapi kelak memakan diri..
skang dh memang mkn diri, sbb FB kna serang.. dah la.
beristighfar la banyak2, ingat cinta pd Allah dulu ok..
memang sah2 kamu xkan ditinggalkan oleh Allah..
so... cinta sejati akn dtg dengn keredhaan dari-Nya..
Putera nak ckp bnyk2 pun, Putera pun x pandai juga..
Ingat yer, FIKIR DULU SEBELUM BUAT...
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG
YAKNI IBU BAPA SERTA FAMILY..
Share:

13 comments:

ika puk puk said...

ade gak ek laki nangis sbb kena tinggal...
hurmm...

She Ra said...

cian eyh...

CIK TOM said...

isk2..xyah la ingat lagi..tenangkan diri..masih byk pilihan lain depan mata,,,

Putera Helmei said...

lelaki pun ada juga cmni.. nk kesian pun xtau la cmna.. yg penting skang ni pihak polis sedang mencari mamat ni.. adui.. Putera dh pesan.. tp xnk dgr..

Qistina Filzah said...

hehe, skrg ni bnyk gak pempuan yg curang, banding lelaki..setia..trend

Putera Helmei said...

so.. rakan2 smua.. jgnla jadikan ia sbg trend.. miliki la cinta itu dgn tulus ikhlas..

miSs bLueBerry said...

cian dia..tapi dia pun xleh la mcm 2..kne la trima dgn ati yg tbka..mne tau kan dgn ujian yg mcm ni Allah mungkin dah sediakan orang yg lebih baik tuk jadi teman hidup dia..sapa tau kan..kalau dah jodoh takkan kemana..jangan risau.. =)

Fazrien said...

Dah terlampaw cinta nak buat camna . Susah nak move on la kalau dah betul-betul sayang , seriously rasa cam tak maw hidup . Cuba bayangkan 2 tahun lebih kapel , ditinggalkan. 3 hari seterusnya kapel dengan kawan F ! Fikir-fikir kan la , siapa tak sakit hati .Dah bnyak perngorbanan diberi . Memang banyak perempuan lain tapi kalau hati hanya terbayang-bayang dia camna . Just bagi pendapat la , harap F tue okay . =D -Raine

She Ra said...

fazrien : putus cinta mmg la sakit + perit.. manusia mmg cepat berubah..tmbah2 lak org yg berfikiran x matang..walaupun dah 2 tahun kapel x semestinya berakhir ke jinjang pelamin.. bersama x semestinya memiliki.. baru putus mmg la sntiasa duk terbayang.. nnti lama2 ok la tu..hope F tu x buat benda bodoh yg merosakkn & merugikan diri.. nasi dah jd bubur.. benda dah lepas biarkan berlalu.. mula kan hidup yg bru..

mcm ni lah said...

amboiii romantik nye jantan tu,. keh keh keh i follow you :)

mia said...

as a gurl yg pernah jadik dak nakal dulu , sy nak bg nasihat .. to F .. dah di tinggalkan kita mulakan je laa idop baru .. lupakan dia .. ade hikmah disebalik nyer .. lau dy tunjuk belang pas kawen lg teruk .. alhamdulillah dy berbelang skang .. hee .. idop ne happy ..

suha said...

sweetnye menangis tok pmpn hehe
neway cik suha dh jadikn follower awk 535..cntik kn nombor 2?sile bg hadiah hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kenduri kahwin

wehhhhhh cinta setengah mati .... kalau kecewa jangan separuh mati.... but cinta yang sejati sampai kesyurga

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com