Wednesday, March 2, 2011

Kain Terlondeh

Sapa punya kain lak yang terlondeh nie... malu la cheq...
Ramai yang jd cmtu time duk jaga tepi kain org lain.. 
Mana tak nya.. duk kalut jaga kain org.. kain sendiri dah lucut..
Kan dah bikin malu pada diri sendiri serta kaum kerabatnya.. 
Please la.. memang kita dituntut utk take care hal org lain...
Bukan keseluruhannya tau... Yang mana patut udah ler...
Hal dalam kelambu jangan lak p duk jaga.. Kang jd len lak..
Kepentingan kita menjaga kebajikan, kerjasama antara masyarakat..
Mmg perlu pun utk kita menjaga tepi kain org...
Orang dulu2 sbb jaga tepi kain la dpt elakkan bnyk gejala sosial....
Orang skarang ni?? Kbanyakan kalut hal masing2 ja skarang....
Ada pula yg baru nk amik berat hal mslh sosial anak jiran....
Dikatanya pergi jaga anak sendiri dulu... lorh.... apa-apa an sih..
Tu yang duk menjadi2 mslh sosial pd zaman skarang nie..
Tapi ada pulak yang kalut tengok mslh org.... 
serta memburukkan org lain dengan nasi tambah yang lbh2... tapi..
Masalah yang terdekat dengannya tak sedar pulak.... 
Tu yang kalut jaga kain org tapi kain sendiri dah terlondeh...


Share:

1 comments:

leyzajamil said...

lain dari yg lain layout blog amy ni..all the best!

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com