Friday, October 28, 2011

Tak dapat Caj 6%, Telco guna cara lain...???

masalah yg trjadi trhadap pengguna telco...
yg syarikat birunya kerap masalah jer bla hntr msg..
samada lmbt hntr ataupun langsung tak dpt sent..
d mana kah kualiti yg didambakan oleh pengguna...
yakni kita sbuah negara yg pesat mmbangun....
isu cukai 6% sudah selesai.. dan telco juga 
setuju utk tidak kenakan buat masa ini caj itu...
tetapi apa yg mengherankan mslh yg trjadi kpd 
pengguna syarikat merah yg kerap bil penggunaan
lebih tinggi dari yg sepatutnya... knp ni??
adakah pihak trsbut tidak ketahuinya
ataupun buat2 tidak tahu atas perkara ini...
adakh pengambilan kredit scara senyap 
or peningkatan bil pascabayar sbb nk cover cukai 6%?
perkara ni dah kerap berlaku kpd ramai pengguna...
termasuklah si dia Putera Helmei yg kerap khilangan
baki kredit tanpa disedari.. (tak o9 pun kat phone)..
masalah ini juga turut dikongsi oleh Ben Ashaari
yg berlaku ke atas wife nya... KLIK SINI ...
Putera Helmei lak mslh broadband yg bil 
dikenakan juga sebelum ni.. tp depa kata nk clear...
klu tak clear juga, proceed balik ke mahkamah tribunal.
jalankan tanggungjawab anda sbg pengguna...
(bagi pengguna smartphone seperti BB..
tak silap ada cara nk settle charge lbh tu..
try pegi ke MANAGE CONNECTION, lepas tu
tgk DATA SERVICES... choose OFF)
Share:

1 comments:

ahsfantasy24 said...

Srvis brtmbah tru,
ade hti nk kaut lebih *sigh


Visit back?
Silakan;ahsfantasy24

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com