Monday, September 12, 2011

Baru Setahun Jagung, Tapi wat kecoh...

Rasanya tak pernah lagi aku wat entry
untuk mengutuk orang.. entry-entry aku
semuanya suci murni.. bersih dari kontroversi..
kira tak boleh lawan Kunci Locker yg tgh hot..
tapi disebabkan oleh seorg mamat yg rasa hebat
sangat tu.. terpaksa la Putera Helmei post entry ni..
kepada mamat tu.. ini entry TERPAKSA.. 
Ini berkenaan isu cukai topup.. 
Mengikut pemerhatian Putera Helmei la..
mamat ni adalah seorg anak yg berada juga..
so that's why dia memang argue sangat2x
sesiapa yg boikot cukai 6% tu...
Putera Helmei pun terkena tempias dari dia..
terus la aku unfriend orang mcm tu...
Mengenai cukai 6% tu.. ikut kajian
ianya ada pro and contra.. tetapi dari 
sudut mamat tu.. seperti menyokong 
100% kenaikan cukai 6% tue..
mcm2 dia ungkit sal kita pernah pinjam buku teks
pinjaman PTPTN yg kita dapat.. (aku byr ok)
yuran IPTA yg murah.. mcm UITM..
dia pegi universiti luar negara kot..
ataupun dia ni anak menantu org TELCO?
aarrgghh meh tengok printscreen di bwh..

aku post sal cukai 6% yg aku xbrapa setuju..
ok korang tengok la comment2 dari Ridwan..
(new tab picture utk lbh jelas)

ataupun korang leh tengok comment dia
di page boikot 6% cukai topup tu.
(new tab picture utk lbh jelas)

bukan aku nak create kontroversi..
tapi komen2 ANDA agak keterlaluan
masing2 kita punya pendapat masing2...
adakalanya kita boleh bercakap secara umum
adakalanya kita terpaksa simpan pendapat tu..
untuk kebaikan semua pihak...


Adakalanya kita perlu berfikiran lebih matang
untuk jadi lebih matang..
Adakalanya pendapat penulis kekadang berubah.
Share:

7 comments:

Paris Hilton (M) said...

awek die anak telco kot...

apik pehe said...

sabar2..benda ni pon takleh kecoh2 gak..kena ikot flow..memang la apik pon tak setuju dengna tindakan diorang..tapi diorang yang jaga rangkaian..huhuhu..nak tak nak..kena jugak macam minyak..huhu..

berdoa yer agar tax tak naik..huhu

kunci locker said...

ok..jujur ckp aku tak fhm..die bantah cukai??tak fhm...blh jelaskn kt aku tak??


*thnk letak nme aku...hehehe

Putera Helmei said...

hahaha.. dia marah sapa yg membantah cukai yg 6% tu.. dia amat menyokong sekiranya cukai tu dikenakan..

Nyamuk Terbang said...

dia sorg jer yg sokong rsanya
hoho

Khairil Adlan said...

die org kaya...mmg la x rase.......

kunci locker said...

oh...ok...fhm..hehe

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com