Tuesday, July 12, 2011

Penantian Itu Satu Penyiksaan??


Adakah penantian yg kta hadapi tu cukup trsiksa?
Kadang2 menanti ssuatu yg blum pasti pun
adalah sesuatu yg merugikan..
tapi dalam penantian itu
sekiranya diselitkan dgn kesabaran dlm jiwa
pasti kta akan menggapainya pd suatu ms..
sama lah dgn Putera Helmei skang ni...
menanti ssuatu yg pasti tp asyik tangguh ja..
spatutnya dh mnggu lepas Putera Helmei dh dpt..
tapi sampai hari ini still tak dpt lagi..
kena lak mnggu lepas ada pegawai tu
boleh lak dia p bercuti jln-jln..
kerja spatutnya bg settle dulu la..
rasa cm nk marah je kt pegawai tu ms call dia..
tapi nasib baik kesabaran mmg dh tersemat dlm jiwa..
so bersabar je lah sehingga ke hari ini..
maybe hari ini atau esok akan dpt..
kalau tak juga.. kna sabar lg la.. 
sabar itu kn sebahagian dari IMAN...

Share:

5 comments:

She Ra said...

sabar sabar en.putera.. nanti dapat la tue..

rara pinkmafia said...

mmg sakit penantian ni.huh sakit2.tak sume menanti dan menunggu

Putera Helmei said...

sbr je la.. itu je yg mampu skang ni..

aDisH.sHidA said...

kes viva la nie...

Mrs Nury said...

Sabar..

InsyaAllah, setiap satu yang terjadi tu ada hikmahnya kan.. Ada sebab untuk setiap sesuatu kejadian.. Tak akan sia2 kesabaran Helmei tu :)

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com