Sunday, April 3, 2011

Pekan Rabu oh Pekan Rabu

Pelancong yg dtg xkira dlm negeri or luar klu dtg Alor Star,..
tidak sah sekiranya kalau tak pergi ke Pekan Rabu..
semalam Putera sekeluarga p Pekan Rabu..
Apa yg menariknya di Pekan Rabu... 
kalau korg smua nak tau kan.. 
Tun Dr Mahathir pun pernah berniaga d situ..
Di Pekan Rabu ada mcm2 barangan dijual...
tapi kebanyakannya kegemaran kaum hawa la...
coz banyak barangan depa ja kat ctu.. 
serta ada jual kelengkapan haji n umrah...
tapi apa yg Putera perhatikan di Pekan Rabu...
suasananya amat suram sekali.... knp ya??
xda promotion or tarikan yg berkesan ka....
xpala.. meh la korang tgk sdikit photo 
yg diambil oleh Putera dikala kebosanan melanda..








haa.. tu kak, adik and mak Putera diblakang sana tu...
Putera xtau nak wat apa, amik gmbr ja la...
kalau yg masih xtau, d Sg Petani pun ada Pekan Rabu...
tapi yg pelik nya macam xda tarikan pun..
yg lagi teruk, mcm jd projek 'gajah putih' jer...
pihak yg berwajib perlu lakukn sesuatu dgn projek ni..
kalau x, duit rakyat rugi mcm tu jer la jwbnya..
kat bwh ni gmbr Pekan Rabu Sungai Petani..
Share:

5 comments:

SitiHajarFarahin !! said...

rindunya alor staq ! lama tak balik n p pekan rabu.. time posa, raya n dekat nak bukak skolah ramai la orang p pekan rabu..tak yah promosi pun orang p..hehehe kat johor pun ada pekan rabu gak..tapi tak sama la ngan tempat sendiri kan..hehe

Putera Helmei said...

yup wlupun ada d johor and sp, tapi yg asalnya di alor star tetap mnjadi pilihan pengunjung..

cik gold said...

cik gold dah lama x pi pekan rabu..huhu
tak dan..balik kampung ja banyak aktiviti makan.x dan nak bejalan

Iza said...

As salam..
Mmg org suka pi Pekan Rabu sekadar jamu mata tp Pekan rabu ni mahal la jika nk bandingkan dgn pdg besar.aku pernah jadi jurujual di situ masa tunggu result STPM.Kebanyakkan brg di sini diambil dari pattani.kecuali kuih muih, belacan..

Mata Pena Fadz said...

bese la...mungkin anak muda skrg da berubah angin...bg kite...x kisah lah kemana pown brg nk dibeli...asalkan brg tuh elOk....tp lOok mcm besh pekan rabu...ni...teringin nak pergi... :)

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com