Saturday, April 16, 2011

Follower Vs Ranking

Saja la nak kongsi ilmu dengan korang ckit..
Apa itu follower?? xkan xtahu lagi kan..
Dalam bahasa melayunya IKUT.. hehehe..
Bermacam style la Putera tgk blogger2 ni..
style utk tmbhkan followernya... erkk...
yang dtg ikut kita secara ikhlas Alhamdulillah.
tapi klu kita wat ayat macam ni la cthnya:
"i follow you, follow i balik yer".. oopss..
terpulang pada masing2 la.. hak korang kan..
tapi yg Putera geram kan.. style mcm ni:
"i already follow you, follow me back ok"..
tapi padahal x follow pun Putera...
berbalik kepada tajuk asal..

 VS

mana korang rasa penting erk...
Semakin ramai org follow kita ataupun
semakin tinggi ranking kita di pentas maya ni..
semakin tinggi ranking disebabkan oleh:
org selalu masuk blog kita utk baca entry kita..
semakin kecil nilai ranking tu, semakin tinggi ranking kita.
ranking blh diukur dgn Alexa Traffic Rank
Putera memang percaya dgn sistem dr Alexa..
Ada bnyk cara korg leh tau ranking korg dgn Alexa
antaranya Install Alexa Toolbar di Mozila korang.
dengan meng Install Alexa Toolbar
bukan korg leh tau ranking blog korg jer
rank blog serta website lain pun korg leh tau
satu lagi cara adalah ltak widget Alexa di blog
tapi ini just bgtau ranking blog kita je la yer
so itu akn jadi sbg pmbakar smangat utk kta
berusaha lbh dlm dunia blogging ni
untuk memenangi hati si pembaca blog kta
traffic naik.. income pun naik.. hehehe..
Bukan ape Putera keluarkan tajuk tentang ni..
bila Putera blogwalking kan kt setiap blog
ada sstgh blog ni follower nya cecah seribu
tapi rankingnya masih pada 15juta ++
pemilik blog tersebut perlu lakukan sesuatu
adakah org sudah tidak minat masuk baca..
ataupun yg dtg follow tu, just mai follow jer
or blogger tersebut dah tak blogwalking..
yang Putera respect, ada la dua tiga blog ni
follower baru je dalam 300 - 400 org
tapi ranking smakin tinggi dlm 500ribu cmtu
ingt, semakin kecik nilai ranking tu,
semakin tinggi ranking kita d dunia alam maya ni
Share:

3 comments:

budak kampung said...

huhuh aku dah penah kene...die cakap dh follow aku.....huhu...aku cek2 die tak follow pon...takpelah...aku tetap follow die gak....ape salahnye kan huhu...

Putera Helmei said...

tu la.. kite pun follow je.. kekadang rasa xperlu la menipu.. huhuhu...

Eae'mie said...

ermm info yg baik..kita follow org..xperlu nk org follow kita,jika mereka nk follow..mereka akn follow kn?

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com