Tuesday, February 8, 2011

Tag : 25 random things about myself

Thankz erk kepada AienZ serta Echa
coz sudi tag Putera Helmei.. 
So dengan ini.. terjawab la segala teka-teki..
semua yg ada dlm diri Putera Helmei ni...
jeng-jeng-jeng...

1~~ Abah dan mak beri nama saya, Muhammed Zul Helmei
2~~ boleh panggil zul, amy, helmei dan Putera. 
3~~ Anak ke-3 dari empat adik-beradik..
4~~  Anak lelaki tunggal dalam keluarga... 
5~~  Bukan anak manja even anak lelaki tunggal.. layanan semua sama.. 
6~~  23 tahun, 4 bulan, 4 hari . ni umur saya pada saat saya jawab tag ni . tak genap 24 tahun pun lagi 
7~~  asal Sungai Petani. Kedah Jelapunk Padi. 
8~~  Lulusan Bachelor Degree of Science (Hons) Hotel Management (UiTM Shah Alam, Selangor)
9~~  Graduate dalam bulan May 2011.
10~~  sudah bkerja di sebuah hotel di Sungai Petani... 
11~~  agak ketagih juga dengan BLOG !
 12~~  suka berjalan juga . window shopping??? especially gadget.... suka jln2 ke tmpt2 baru..
13~~  suka aktiviti permotoran (kereta).. kalau bw di highway 140km/j.. jgn ikut yer.. pandu cermat jiwa selamat k... 
14~~  rasa mcm minat dgn Inspira... Sokong produk tempatan..
15~~  pernah di tahan dgn sekatan polis (speed trap) akibat trlalu laju bawa.. 
16~~  saya orang yang agak penyabar juga walaupun bnyk mslh datang. 
17~~  cepat boring kalau tak ada aktiviti, n kalau xda orang 
18~~  xsuka tido time siang even keja mlm... 
19~~  tido lama time siang blh memendekkn umur kita.. 
20~~  suka settle kerja secepat mungkin... xnak tangguh2..
21~~  sukakn warna biru, merah n hitam...
22~~  marah betul kalau dgn org yang x punctual... 
23~~  sukakan aktiviti baru . and make sure kta enjoy ramai2..
24~~   suka berkawan dengan semua orang..
25~~  agak peramah juga saya ni kalau dh mengenali...



So, maka dengan ini... apabila korang2 baca post ni.. kalau korg rajin nk wat post ni juga.. wat la.. baru la kita dpt mengenali lbh rapat blogger2 semua.. 
Daaaaa...... 
Share:

9 comments:

echa rierie said...

i like ur no 16..hehe~

Putera Helmei said...

tq echa.. hehehe..

Nur Liyana said...

hi..saya pun asal sp....tapi skull kat johor.....
dh lama giler saya dok sp....
asal org panggil kamoo putera....kalau macam tue yana pun nk org panggil yana puteri la...hahahahahahaha

ika puk puk said...

abg zul..
boleh berkenalan..?
huhuhuhuhu

Putera Helmei said...

yana: knp Putera erk?? xtahu la.. kt u dulu ada juga yg memanggil Putera.. so lekat nama Putera...
Ika: blh ja.. dgn smua blogger abg zul nk knal.. kta kn dlm dunia blg..

Tulip said...

=D...
saya pun x suka dgn org yang tak punctual..

tapi kadang2 saya pun terlambat juga....

zazaw said...

ceaaa
yer ker bukan anak manja?? HAHAHHA

Putera Helmei said...

zazaw: percayalah... cheq bukan anak manja tau...

LadyBird said...

86 ek..

Air Asia Blogger Community

Renew Insurans Roadtax Murah

Mohon Pembiayaan Peribadi

Copyright © Blog Putera Helmei | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com